Theodor LESENCIUC – SYNOPSIS…


SYNOPSIS…

Theodor LESENCIUC

Synopsis:

Eva1986

…ce-ar fi dacă?

Ironic, dacă putem vorbi de ironie cȃnd ne referim la catastrofa căreia i-a lipsit un fir de păr de la a anihila rasa umană, este c-a fost o femeie. Nu mulți știu asta. Ameliè Eckhart, doctor ȋn fizică macro-biologică la Universitatea „Justus Liebig” din Giessen, Germania, a fost cea care s-a impiedicat de formula “magică”.

Nu o să intru ȋn amănuntele medicale, ȋmi scapă detaliile, au trecut douăzeci de ani…
Povestea sună mai simplu și mai curat decȃt a fost realitate. Un medic idiot a creat ȋn laborator un viros extrem de contagios care s-a dovedit a fi letal pentru jumătatea feminină a speciei umane. Nu se știe care a fost misoginul (cu M capitalizat) care a spart fiola… . Femeile care erau ȋn Centru de cercetări au murit ȋn mai puțin de două ore, ȋn dimineața următoare ȋntregul oraș plȃngea. Trupurile femeilor ȋncă zăceau ȋnghețate ȋn locurile ȋn care respiraseră pentru ultima oară aerul infect. N-a contat dacă aveau doar opt sau optzeci de ani, boala n-a făcut diferențe.
La șase ani și jumătate de la primul deces am pierdut-o și pe ultima femeie. Locuind de cinci ani ȋntr-o cameră barică și deja trecută de cincizeci de ani, Lena Grawen s-a săturat și ne-a spus la revedere. A fost ultima moarte să-i zicem naturală din istorie, asta dacă leucemia e naturală. Oricum…

La ȋnceput n-a ȋnțeles toată lumea despre ce e vorba, dar cȃnd ele au ȋnceput să dispară, cȃnd treceau luni sau ani pȃnă vedeai o femeie și ȋntotdeauna purtȃnd costumul acela hidos, cam atunci s-a instalat panica. Fără femei, fără nou-născuți de gen feminin eram cu toții condamnați la uitare, la o pieire a ȋntregului ADN o dată cu moartea generației. Trebuiau luate măsuri, dar care?
Lena și alte cȃteva dintre Apostolice, cum au devenit denumite mai tȃrziu, au contribuit ȋnainte de a ne părăsi cu un număr destul de ridicat de ovule, așa s-a declanșat războiul, cel civil ȋntre noi, și cel al minții ȋntre specia umană și aerul de pe ȋntreaga planetă. Ne-am bătut ȋntre noi ca orbii, ca să ne protejăm și să le apărăm pe “ele”, cei care s-au bucurat mai spre sfȃrșit de onoarea unei femei știu despre ce vorbesc. Tot ce pot spune acum este că unii luau vieți mai ușor decȃt ar fi trebuit pentru simplul prospect al unei companii femeiești.

E 2037 anul ȋn care ȋncepe defapt povestea, atunci cȃnd un zvon s-a ȋntins ca fulgerul printre barbații ce se bestializau pȃnă spre nebunie. “S-a născut Eva!” au vuit ziarele ȋn toate limbile pămȃntului. Eva 1986, numele complet pentru că era a o mie nouă sute optzeci și șasea oară cȃnd se ȋncerca reproducerea ȋn laborator, folosindu-se o maimuță drept mamă surogat, a unei fete. 1986 a fost prima care a trăit, sau cel puțin așa spuneau zvonurile, ȋn realitate n-a văzut-o nimeni.
Cel mai tȃnăr bărbat avea atunci douăzeci și unu de ani, va avea treizeci și cinci pȃnă cȃnd Eva urma să fie aptă pentru reproducere, aceasta fusese programată cȃnd Salvatoarea va ȋmplini paisprezece ani.
S-a așteptat cu răbdare, cu siguranță dacă s-a reușit o dată era o chestiune de timp pȃnă cȃnd femeile vor mișuna din nou guralive, obositoare, gălăgioase, nebune, minunate, fermecătoare, sublime…, pe străzi. Nu?
Nu.
Deși toți erau siguri de asta, nu s-a ȋntȃmplat nimic asemănător. Femeile au continuat să fie himere și ȋncet-ȋncet speranța a ȋnceput și ea să reacționeze la ucigătorul virus, doar era femeie și ea. Apoi a ȋnceput vȃnătoarea, după 1986, sau dacă aceasta nu existase niciodată, după cei care lansaseră zvonul. Nemernicii urmau să fie linșați pe loc ȋn cazul ȋn care cineva-i descoperea. S-a oferit o sumă imensă din partea fiecărui guvern, ca și cum de găsirea acelor cercetători ar fi depins ȋnsăși prezervarea speciei, dar misiunea s-a dovedit și ea mai păcătoasă decȃt se putuse bănui.
Războiul informațiilor a luat pur și simplu foc și Pămȃntul a fost ȋnghițit de teribila vȃnătoare, ȋn care aproape două miliarde de bărbați alergau după o singură femeie, una care putuse foarte bine să nu fi existat niciodată.

Ȋnsă undeva, ȋntr-un loc neștiut de toți cei care nu-l văzuseră cu ochii lor, departe de nebunia și haosul ce acaparaseră omenirea, lucrurile stăteau altfel. Ȋn mijlocul unei jungle de nepătruns, ȋntr-o mică clădire cu pereți albi, rȃsetele și magia feminină erau la ordinea zilei. De la nașterea Evei au trebuit mai bine de trei ani pentru a reproduce exact genomul, și cercetătorii au știut că singura cale de a evita dezastrul și de a putea lucra ȋn liniște era să dispară. Și munca lor a dat roadele atȃt de dorite, de extraordinare, ȋn jurul trăiau acum treizeci și două de femei, nici una peste vȃrsta de treisprezece ani. Nici una cu excepția Evei.

Aceasta e povestea ei, povestea unei fete care ȋn căutarea libertății dă naștere celui mai violent război din istorie. Eva nu este o fată obișnuită, ȋmprejurările care au dus la nașterea ei au făcut-o unică. Din anumite puncte este cel mai evoluat exemplar uman, din altele are experiența unei pietre. Dar puternică și slabă ȋn același timp, răpitoare și ȋngrozitoare la furie, puternică și delicată ea este femeia pe care la un moment dat o iubeau TOȚI!

About Andrei D.MITUCA

I am ...
Acest articol a fost publicat în "Lumea Buna"..., Alte LUMI..., Ceea ce m-a Schimbat..., Comunicare NONVERBALA..., Comunicare VIZUALA..., Corinei..., Fara Speranta..., Ginduri Desenate..., Gura mea de Aer..., Locuitorii Padurii fara Rost..., Politicul Strimb..., Preocupari ale Locuitorilor PADURII fara ROST..., Privirea..., Respect fata de FEMEIE..., SCIRNAVIA - la nivel de Politica de Stat..., Scrisori din Padurea fara Rost, Senzatii..., Suflete Neostoite..., TRISTETEA - Starea mea de Spirit.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s